Hoi! Ik ben
Marieke Abbink

en ik help je graag!

Wie ben ik?

Ik ben een enthousiaste creatieveling van 26 jaar uit Twente, Enschede om precies te zijn. Het is mijn passie om moeilijke verhalen om te zetten in iets wat makkelijk te begrijpen is voor de doelgroep. Dit door middel van infographics, illustraties, scrollytellings of iconen waardoor de doelgroep zal zeggen: ‘Oh zo! Ik snap M!’

Wist je dat

  • ik een wereldverbeteraar ben? Dit uit zich door zo goed mogelijk te zijn voor dieren, natuur, milieu en mens. 
  • ik geen vlees eet? Mijn liefde voor dieren is niet te rijmen met de vleesindustrie. 
  • ik een poging doe om elk jaar een keer (alleen) op reis te gaan?
  • ik ondanks dat ik best klein ben, aan volleybal doe? Gelukkig compenseer ik mijn lengte een beetje met mijn sla-kracht.
  • ik supergelukkig word van balfolk? Dit is een hele sociale dansvorm met veel ruimte voor improvisatie waarbij je in tweetallen, rijen of groepen danst.
  • ik dol ben op cavia’s? Ik heb twee hele lieve caviaatjes, Kiwi & Snoopie. 
  • Mijn allereerste infographic voor de Verenigde Naties was? Het verhaal lees je hier onder.

 

Benieuwd naar meer over mij en mijn bedrijf? Volg me dan vooral ook op Instagram en LinkedIn!

Visuele content wordt 60.000 keer sneller verwerkt door de hersenen dan tekst!

Het verhaal achter Ik snap'M!

In het derde jaar van mijn studie kreeg ik de optie om uit een database van echte bedrijven en organisaties een opdracht te kiezen. Ik besloot voor het hoogst haalbare te gaan en een opdracht van de Verenigde Naties te doen. Mijn gevoelens bij deze opdracht klopten helemaal. Het is een maatschappelijke organisatie, met veel moeilijke verhalen die zij kenbaar willen maken aan de wereld. ‘Hier kan ik aan bijdragen!’ was mijn eerste gedachte. De opdracht van en de samenwerking met de Verenigde Naties beviel zo goed, dat ik het blok er na nog een opdracht met hen deed. Van deze twee opdrachten kreeg ik zoveel energie. Want naast het feit dat beide infographics de hoogst haalbare beoordeling kregen, werd ik ook uitgenodigd voor een Diplohack in de stad van de Verenigde Naties zelf: Genève!

Met geleerde mensen vanuit  allerlei  disciplines, werden er fantastische ideeën verzonnen. Het ene idee nog gecompliceerder dan het andere. Maar hoe kwamen deze ideeën bij de doelgroep aan als ze in academische taal geformuleerd waren? En op dat moment kon ik hen helpen met het mijn talent: het visualiseren van deze ideeën! 

EN DAT IS PRECIES WAT IK NU DOE! JIJ VERZINT HET IDEE OF VERHAAL EN IK ZORG ERVOOR DAT DEZE VERTAAld WORDT NAAR WAT DE DOELGROEP BEGRIJPT!

Opdrachtgevers:

Dit zeggen anderen over mij:

Marieke heeft voor bibliotheek De tweede verdieping een mooie (interactieve) dubbele infographic gemaakt over de aanpak van laaggeletterdheid. De complexe en uitgebreide informatie wist zij kundig te verwerken in beeld. Het was fijn om samen met haar te sparren over mogelijkheden en met haar creativiteit kon ze snel schakelen. Marieke communiceert super en heeft feedback binnen een mum van tijd doorgevoerd. Extra leuk dat zij zelf met aanvullende ideeën komt. Blij met de prettige samenwerking en het eindresultaat!
-Elselotte Smink, Communicatie medewerker De tweede verdieping

 

Marieke heeft ons geholpen met het ontwikkelen van een infographic eenvoudige taal voor de cliënten van Syndion. Het idee was om praatplaten te laten maken waarop we de speerpunten van het strategisch meerjarenbeleid visueel duidelijk konden maken. Dat is meer dan geslaagd! We zijn erg tevreden met het eindresultaat, de begeleiders van Syndion kunnen met de praatplaten op een leuke manier het gesprek aangaan met de cliënten. Marieke is vriendelijk, benaderbaar, denkt mee en komt haar afspraken na. Een aanrader om mee samen te werken!
-Kim de Veer-Krijger, Marketing- en Communicatieadviseur Syndion

 

Als ontwerper weet ik wat ik wil, maar weet ik het ook dondersgoed als ik andermans expertise nodig heb. Zo kwam ik terecht bij Marieke, met wie ik al vaker fijn heb samengewerkt. Tijdens de meedenksessie hebben we samen ideeën bedacht voor de iconen die ik bij mijn nieuwe diensten ga zetten om ze te verduidelijken. Aan de hand van duidelijke vragen, gaf Marieke mij input waardoor ik weer geïnspireerd raakte om mee aan de slag te gaan. Daarnaast ging Marieke meteen ideeën uitwerken, zodat het voor mij nog makkelijk werd om er mee aan de slag te gaan. Dikke aanrader als je op zoek bent naar creatieve input!
-Anne-Loes Huizing, Creatief Marketeer

Het is bijzonder hoe we tijdens de corona op afstand tot nauwe afstemming zijn gekomen binnen een voor ons uitdagend project. Tiuri is een geen gemakkelijke organisatie om te vatten maar Marieke “snapt m”. We waren zeer onder de indruk van haar vermogen om de details te absorberen en van hieruit met ons mee te denken. We zijn zeer tevreden over het uiteindelijke resultaat. Een samenwerking is wat ons betreft van harte aan te bevelen.
-Bas Roijen, Artistiek directeur Theaterwerkplaats Tiuri

 

Marieke heeft een super leuke kleurplaat gemaakt voor CP Nederland die gebruikt gaat worden voor een kleurwedstrijd. Super knap hoe snel Marieke begreep waar we heen wilde en hoe goed ze onze wensen om heeft gezet in een tekening! Ze reageert snel op mails en denkt goed mee. Dik tevreden dus!
-Ilse de Valk, vrijwilliger CP Nederland

 

Wij werken graag met Marieke en raden haar ten volle aan. Ze heeft aan 2 woorden genoeg om iets moois te maken (beter dan je zelf had bedacht) en werkt snel en nauwkeurig. Ze heeft de creativiteit en professionaliteit die ieder project kan gebruiken.
-Mark Thiessen, eigenaar Meute

 

Via een goede vriendin kwam ik Marieke op het spoor. Bij de eerste kennismaking wist ik meteen dat het ging werken. Marieke snapte precies wat ik wilde overbrengen met mijn boek. Het resultaat is dan ook fantastisch mooi geworden. Marieke, dank je voor je snelheid, open en vlotte communicatie. Ik vond het een fijne samenwerking en wat mij betreft niet de laatste keer. Je doet werkelijk je bedrijfsnaam eer aan. Bedankt!
-Joost Hendriks
Auteur, Het 7 Dagen Challenge boek

Marieke heeft voor ons tabellen en grafieken gemaakt om wetenschappelijke informatie op de websites van FrieslandCampina Institute te verduidelijken. Dat heeft ze prima gedaan! De soms ingewikkelde tabellen heeft ze keurig en geheel in onze huisstijl inzichtelijk gemaakt. En daarnaast is het goed werken met Marieke.
-Erica Lier, Communications Assistant FrieslandCampina Institute

 

Ik heb Marieke leren kennen als een kundige, gedreven en nuchtere vormgever. Ze neemt de tijd om goed te begrijpen wat er nodig is en dat betaalt zich dubbel en dwars uit. Marieke blijft zich steeds ontwikkelen en is daarom een goede sparringpartner.
-Wouter Slob, eigenaar Verhalen & Brengen

 

Marieke heeft ruim een jaar bij ons Saxion ICT&Onderwijs Video Support Team gewerkt. Hier heeft ze met name prachtige illustraties gemaakt voor educatieve animatievideo’s maar ook infographics waar we direct blij van werden. Je legt Marieke uit welke inhoud vertaald moet worden naar beeld en even later komt ze terug met iets zoals je het ook daadwerkelijk bedoeld hebt en wat voor iedereen te begrijpen is. Heel fijn! We vonden het erg jammer dat ze ons moest verlaten i.v.m. een stageplek in Amsterdam en konden haar eigenlijk niet missen. Gelukkig kon ze op afstand ook nog wat losse opdrachten voor ons uitvoeren, top!
-Jantine te Molder, Instructional Designer Saxion