Hoi! Ik ben Marieke Abbink,

een enthousiaste creatieveling van 24 jaar. Het is mijn passie om moeilijke verhalen om te zetten in iets wat makkelijk te begrijpen is voor de doelgroep. Dit door middel van infographics, illustraties, scrollytellings of iconen waardoor de doelgroep zal zeggen: 'Oh zo! Ik snap M!'

Skills
Informatiedesign 90%
Illustreren 95%
Grafisch vormgeven 80%
Scrollytellings 70%
Storytelling 75%

Wist je dat

 • ik dol ben op cavia’s? Driekwart van mijn leven heb ik cavia’s gehad. Nu helaas sinds 2017 al niet meer. Maar ze staan weer op de planning! Voor deze cavia’s ga ik zelf een hok in elkaar zetten.
 • ik een echte wereldverbeteraar ben? Dit uit zich door zo goed mogelijk te zijn voor dieren, natuur, milieu en mens. Mijn ideale klant heeft ook de drive om mens en planeet te verbeteren.
 • ik mijn bedrijf in eerste instantie ‘Zonneklaar informatiedesign’ wilde noemen? Maar dat ik bij het idee gebeld te worden voor een zonnescherm offerte, ik toch nog even verder brainstormde.
 • ik supertoffe reacties krijg op mijn huidige naam?  Daar ben ik ook echt heel blij mee!
 • ik schaamteloos naar de kinderboerderij ga? Kunnen we kinderboerderijen vanaf nu knuffelboerderijen noemen?
 • ik geen vlees eet? Mijn liefde voor dieren is niet te rijmen met de vleesindustrie. De enige uitzondering die ik maak is ongeveer 2 keer per maand een lekker stukje duurzame vis in de vorm van zalm of sushi.
 • ik een poging doe om elk jaar een keer (alleen) naar Portugal te gaan?
 • mijn hobby’s ook vaak een inspiratie bron zijn?
 • ik ondanks dat ik best klein ben, aan volleybal doe? Gelukkig compenseer ik mijn lengte een beetje met mijn sla-kracht.
 • ik aan balfolk doe? Dit is een hele sociale dansvorm met veel ruimte voor improvisatie waarbij je in tweetallen, rijen of groepen danst.
 • ik het heerlijk vind om herhalende patronen te tekenen? Recent kwam ik er achter dat dit zelfs een naam heeft: ‘zentangle’.
 • ik dol ben op pretparken. Ik probeer elk jaar ten minste één nieuw park te bezoeken. 

Benieuwd naar meer over mij en mijn bedrijf? Volg me dan vooral ook op Instagram, FaceBook en LinkedIn!

Visuele content wordt 60.000 keer sneller verwerkt door de hersenen dan tekst!

Het verhaal achter Ik snap'M!

In het derde jaar van mijn studie kreeg ik de optie om uit een database van echte bedrijven en organisaties een opdracht te kiezen. Ik besloot voor het hoogst haalbare te gaan en een opdracht van de Verenigde Naties te doen. Mijn gevoelens bij deze opdracht klopten helemaal. Het is een maatschappelijke organisatie, met veel moeilijke verhalen die zij kenbaar willen maken aan de wereld. ‘Hier kan ik aan bijdragen!’ was mijn eerste gedachte. De opdracht van en de samenwerking met de Verenigde Naties beviel zo goed, dat ik het blok er na nog een opdracht met hen deed. Van deze twee opdrachten kreeg ik zoveel energie. Want naast het feit dat beide scrollytellings de hoogst haalbare beoordeling
kregen, werd ik ook uitgenodigd voor een Diplohack in de stad van de Verenigde Naties zelf, Genève! Met geleerde mensen vanuit  allerlei

disciplines, werden er fantastische ideeën verzonnen. Het ene idee nog gecompliceerder dan het andere. Maar hoe kwamen deze ideeën bij de doelgroep aan als ze in academische taal geformuleerd waren? En op dat moment kon ik hen helpen met mijn talent: het visualiseren van deze ideeën!  

EN DAT IS PRECIES WAT IK NU DOE! JIJ VERZINT HET IDEE OF VERHAAL EN IK ZORG ERVOOR DAT DEZE VERTAAld WORDT NAAR WAT DE DOELGROEP BEGRIJPT!

Opdrachtgevers:

Dit zeggen anderen over (samen-) werken met mij:

Ik heb Marieke leren kennen als een kundige, gedreven en nuchtere vormgever. Ze neemt de tijd om goed te begrijpen wat er nodig is en dat betaalt zich dubbel en dwars uit. Marieke blijft zich steeds ontwikkelen en is daarom een goede sparringpartner.

Wouter Slob, eigenaar Verhalen & Brengen

Marieke heeft ruim een jaar bij ons Saxion ICT&Onderwijs Video Support Team gewerkt. Hier heeft ze met name prachtige illustraties gemaakt voor educatieve animatievideo’s maar ook infographics waar we direct blij van werden. Je legt Marieke uit welke inhoud vertaald moet worden naar beeld en even later komt ze terug met iets zoals je het ook daadwerkelijk bedoeld hebt en wat voor iedereen te begrijpen is. Heel fijn! We vonden het erg jammer dat ze ons moest verlaten i.v.m. een stageplek in Amsterdam en konden haar eigenlijk niet missen. Gelukkig kon ze op afstand ook nog losse opdrachten voor ons uitvoeren, top!

Jantine te Molder, Instructional Designer Saxion

Marieke heeft voor ons tabellen en grafieken gemaakt om wetenschappelijke informatie op de websites van FrieslandCampina Institute te verduidelijken. Dat heeft ze prima gedaan! De soms ingewikkelde tabellen heeft ze keurig en geheel in onze huisstijl inzichtelijk gemaakt. En daarnaast is het goed werken met Marieke. 

Erica Lier, Communications Assistant FrieslandCampina Institute

© Ik snap’M! 2020 

KVK nummer: 73833924

marieke@iksnapm.nl

Sluit Menu