fbpx

Infographics op maat

Samen een ijzersterke
infographic maken

Wil jij jouw boodschap heel krachtig in beeld brengen? Maar merk je het volgende:

 • Dat jouw doelgroep de informatie die jij/ jouw bedrijf of organisatie geeft, niet snapt of niet de gewenste actie uitvoert.
 • Jouw taal is niet dezelfde taal als die van jouw doelgroep.
 • Je hebt kostbare uren besteed om zelf een infographic te maken in Canva, Paint, Illustrator of goedkope programmaatjes op internet, maar zonder het gewenste resultaat.
 • Het kost veel tijd om de krotten van het internet te doorzoeken naar die ene gratis infographic of afbeelding die je mag gebruiken én die ook nog eens de lading dekt.
 • Je documenten zijn saai, taai en kleurloos zijn. 
 • Je voelt dat het tijd is om meer met beeld te gaan doen.
 • Dat je het lastig vindt om een presentatie te geven zonder een passend al omvattend beeld.
 • Dat anderen zulke mooie infographics hebben.
 • Het kost je moeite om de huisstijl op een correcte manier door te voeren in je beelduitingen.

Dan is het tijd voor een andere aanpak.

Jij wil dat jouw informatie de doelgroep raakt, aanspreekt en tot actie aanzet.

Daar kunnen wij samen voor zorgen. Laten we onze krachten bundelen en samen een ijzersterke infographic maken!

Zou het niet fantastisch zijn wanneer:

 • Het bekijken van jouw boodschap een visuele beleving wordt.
 • Jij jouw boodschap kan uiten in een prachtige infographic.
 • Jouw klanten, sponsoren of investeerders precies die actie uitvoeren die jij voor ogen hebt.
 • Je de kijker kan enthousiasmeren met datgene wat jij te zeggen hebt.
 • Klachten over lange, taaie en saaie documenten verleden tijd zijn.
 • Jouw informatie krachtig, kleurrijk en op een leuke manier wordt neergezet.
 • Jouw verhaal versterkt wordt met unieke, kleurrijke visualisaties
 • Jij en de doelgroep blij worden van een complete infographic.
 • Je door een goede samenwerking een ijzersterke infographic neer zet.
 • Je vol zelfvertrouwen die presentatie kan geven aan de hand van jouw infographic.
 • Dat jij alle informatie aanlevert en deze in de infographic verschijnt.

Jij wil impact maken op de wereld

Jij wil met jouw aanbod de wereld mooier maken. Jij doet wat je doet niet alleen voor het geld, maar omdat het echt je maatschappelijke drive is. Jij bent ervan overtuigd dat jouw programma, uitvinding, traject, training of product bijdraagt aan een beter leven, milieu of omgeving. 

Alleen vind je het lastig om je boodschap over te brengen. Aanmodderen met gratis programma’s zoals Paint of Canva hebben niet het gewenste effect. Bovendien komt de huisstijl dan ook niet tot zijn recht. 

Het feit dat je deze pagina tot hier hebt gelezen, getuigt er van dat het tijd is voor verandering. Je voelt aan alles dat dit het moment is om een slag te slaan om minder tekst en meer beeld te gebruiken. 

Met mijn kennis, passie en gevoel voor informatiedesign, kleuren en vormen help en adviseer ik jou met het vormgeven van je boodschap. 

Het is tijd om jouw boodschap visueel en ijzersterk neer te zetten!

Hoe gaat dat in zijn werk?​

Een duidelijk, begrijpelijk en ook nog eens leuk stuk visuele informatie. Dat is het doel. Daar gaan we samen voor zorgen. Samen? Jazeker, ik zie dit als een samenwerking. Jij bent immers de expert op het gebied van het onderwerp, ik ben de expert van het overbrengen van deze informatie.

Een infographic maken is een proces. Je hebt al een op maat gemaakte infographic vanaf €299,-. Het is maatwerk dus de precieze prijs en opbouw verschillen per infographic. In mijn traject vindt eerst een kennismakingsgesprek plaats. Ik hoor wat jouw wensen zijn en stel gerichte vragen. Zodra wij elkaar spreken, beginnen bij mij al beelden door mijn hoofd te gaan. We kijken of er een klik is en we deze samenwerking aangaan. Vervolgens stel ik een offerte op met de planning. Na het akkoord op de offerte volgen we de planning, bestaande uit diverse opleveringsmomenten en één of meerdere feedbackrondes. Ik neem je mee in het maak-proces. Alles om jouw boodschap superkrachtig neer te zetten. Zodat de doelgroep die magische woorden zal denken of uitspreken: ‘Ik snap’M!’

Infographics

 • Vallen op
 • Maken ingewikkelde informatie begrijpelijk 
 • Spelen in op de emoties van mensen

Dit zeggen anderen over mij

“Marieke heeft voor bibliotheek De tweede verdieping een mooie (interactieve) dubbele infographic gemaakt over de aanpak van laaggeletterdheid. De complexe en uitgebreide informatie wist zij kundig te verwerken in beeld. Het was fijn om samen met haar te sparren over mogelijkheden en met haar creativiteit kon ze snel schakelen. Marieke communiceert super en heeft feedback binnen een mum van tijd doorgevoerd. Extra leuk dat zij zelf met aanvullende ideeën komt. Blij met de prettige samenwerking en het eindresultaat!”

Elselotte Smink, Communicatie medewerker De tweede verdieping

“Marieke heeft ruim een jaar bij ons Saxion ICT&Onderwijs Video Support Team gewerkt. Hier heeft ze met name prachtige illustraties gemaakt voor educatieve animatievideo’s maar ook infographics waar we direct blij van werden. Je legt Marieke uit welke inhoud vertaald moet worden naar beeld en even later komt ze terug met iets zoals je het ook daadwerkelijk bedoeld hebt en wat voor iedereen te begrijpen is. Heel fijn! We vonden het erg jammer dat ze ons moest verlaten i.v.m. een stageplek in Amsterdam en konden haar eigenlijk niet missen. Gelukkig kon ze op afstand ook nog losse opdrachten voor ons uitvoeren, top!”

Jantine te Molder, Instructional Designer Saxion

Veelgestelde vragen:

Hoeveel kost het? 
Ik bied op maat gemaakte trajecten aan. Aan de hand van een (video)gesprek maak ik graag een passende offerte voor jou. Je hebt al een op maat gemaakte infographic vanaf €499,-.

Hoe lang gaat het duren? 
Dit verschilt per traject. In de offerte vind je een uitgebreide planning.

Ik heb heel snel een infographic nodig, kan dit?
Er is heel veel mogelijk. Neem vooral even contact met mij op en dan laat ik je weten wat de mogelijkheden zijn.

Hoe werkt het? 
Dit verschilt per opdracht. In de standaard procedure maken we eerst kennismaken met elkaar, in dat gesprek hoor ik ook graag wat jouw wensen zijn. Vervolgens stel ik een offerte op met een planning. Na het akkoord op de offerte volgen we de planning.

Heb ik invloed op de infographic? 
Ja zeker! Ik zie het maken van een infographic echt als een samenwerking, jij bent immers dé expert op jouw gebied. Jij weet welke informatie het belangrijkste is en ik weet hoe ik die kan visualiseren! Het traject is zo ingericht dat er meerdere contact momenten zijn.

Kan ik in termijnen betalen? 
Ja, dit kan zeker! Laat me dit van te voren weten, dan neem ik dit mee in de offerte en factuur.

Moet ik iets voorbereiden? 
Ja. Om tijd aan beide kanten te besparen is het handig om alle informatie in een (Word)document te hebben staan. Alles wat je al eens hebt uitgetekend, mag je mij ook sturen, dan krijg ik een idee van je denkrichting. Dit meld ik je ook voorafgaand aan het kennismakingsgesprek.

Voor wie is het geschikt? 
Ik geloof dat beeld en infographics elke ondernemer, organisatie of bedrijf kan helpen. Een mens is visueel ingesteld en neemt beeld sneller op dan tekst.

Ik twijfel nog, wat nu? 
Ik bied geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan waarbij we gaan kijken of we elkaar verder kunnen helpen.

Werk je met iedereen? 
Ik heb een sterke voorkeur voor mensen die de wereld mooier willen maken en anderen (verder) helpen. Ben jij op zoek naar snel geld voor jezelf over de ruggen van anderen, dan ben ik niet de juiste persoon. 

Ik wil een kennismaking plannen

  © Ik snap’M! 2021  |  marieke@iksnapm.nl  |   

  Sluit Menu