fbpx

Infographics voor op je socials

Online training

Breek jij je hoofd erover hoe jij je boodschap op een goede manier overbrengt? Een manier die ervoor zorgt dat wat je zegt ook blijft hangen?

● Dat beelden beter blijven plakken dan woorden, weet je waarschijnlijk wel, en je wilt je boodschap daarom graag meer visueel maken. Maar hoe maak je sterke beelden? Beelden die ook nog de essentie van jouw verhaal overbrengen?

● Je besteedt nu wel aandacht aan je visuals. Je houdt je socials netjes bij, gebruikt simpele afbeeldingen en je hebt een eigen stijl.

● Maar heb je ooit gedacht aan het inzetten van infographics in je marketing en communicatie? En wat zijn infographics eigenlijk? Een infographic maakt je boodschap in één oogopslag visueel. Het is een vlotte, heldere manier om je
doelgroep te bereiken en infographics zijn een onmisbare tool in elk communicatieplan!

● Weten wat je wilt vertellen, is natuurlijk een belangrijke stap, maar de juiste manier vinden om je boodschap over te brengen is een tweede. Infographics spreken tot de verbeelding, ze zijn boeiend en ze zijn een blijvende manier van communiceren. Vaak slaan mensen infographics namelijk op, of ze delen ze bijvoorbeeld met hun collega’s. Zo groeit jouw bereik, werk je aan je expertstatus en zorg je ervoor dat er geen misverstanden bestaan over jouw missie

Heb je er ooit bij stilgestaan dat het bedenken en uitwerken van infographics voor je socials iets is dat je zelf kan leren?

Marieke Abbink Ik snap'M

Zelf infographics maken, hoe dan?

In mijn cursus ‘Infographics voor op je socials’ leer ik je stap voor stap hoe je zelf een infographic kunt maken die perfect past bij jouw onderneming, jouw doelgroep en jouw boodschap. De cursus bestaat uit filmpjes die je terugvindt in de StartNuOp Academy.

Ik neem je mee van begin tot eind, van blauwdruk tot instagrampost:

● We beginnen met een theoretisch stuk waarin ik je uitleg wat een infographic is en waarom je infographics zou moeten gebruiken op social media.

● In de daaropvolgende lessen gaan we echt infographics uitwerken. Hoe begin je nu met het maken van een infographic?

● We doorlopen de titel, inleiding, inhoud en het slot met de call to action. Heb je alles uitgedacht en op papier staan?

Dan kunnen we aan de slag met het technische gedeelte. Ik leer je de technische skills die je nodig hebt om zelf een infographic te maken. Daarvoor gebruik ik Illustrator (een betaald programma), Inkscape en Canva (gratis programma’s) zijn hiervoor ook mogelijk. 

De laatste stap is het plaatsen van je infographic op je social media kanalen.

Marieke tekentablet
Marieke Abbink Ik snap'M

Wanneer je mijn cursus hebt afgerond, weet je:

● Wat een infographic is en waarom je deze op social media moet gebruiken.

● Uit welke elementen een goede infographic bestaat en hoe je deze zelf uitdenkt.

● Met welke tools en programma’s je een infographic maakt en hoe je dat doet.

● Hoe je een infographic exporteert en op social media plaatst.

Deze training is echt iets voor jou als:

● Je meer uit de visuals voor je social media wilt halen, maar je weet niet hoe.
● Je je boodschap meer visueel wilt maken en je ervoor wilt zorgen dat hij blijft hangen.
● Je een professionelere uitstraling van je visuals en je socials wilt.
● Je je doelgroep wilt aanzetten tot actie; of ze juist iets wilt leren.
● Je meer klanten en leads wilt binnenhalen met je social media kanalen.

Je kunt deze training overslaan als:

● Je snel meer volgers wilt behalen op social media.
● Je je volgers niet wilt meenemen in je verhaal en ze niets wilt leren.
● Jij niks geeft over het welzijn van anderen en de wereld.

Dit is echt iets voor mij! En nu?

Tof dat je aan de slag wil met het maken van infographics voor jouw social media kanalen! Ik help je graag op weg, zodat jij online kunt knallen. Mijn cursus is exclusief beschikbaar via de StartNuOp Academy. In de online omgeving vind je alles wat je nodig hebt om mijn cursus te volgen. Mijn cursus bestaat uit 7 filmpjes. In de eerste les behandelen we de theorie, daarna ga je zelf infographics maken. Je kunt de filmpjes zo vaak bekijken als je maar wilt!

Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het uitdenken en ontwerpen van JOUW infographic.

Tijdelijk voor  549,- excl BTW.

Veelgestelde vragen

De online training bestaat uit 4 modules met elk rond de 9 video’s. In totaal is er ruim 3 uur aan videomateriaal.

 Per module ben je ongeveer 1,5 à 2 uur bezig.

Adobe Illustrator is een betaald programma. Als je geen Illustrator hebt en het niet wilt aanschaffen, kun je je infographics ook maken met Inkscape of Canva. Een tekentablet kan handig zijn, maar is geen must. Een losse muis is wel fijn; met een touchpad werkt het iets minder handig.

 De cursus is te vinden in de online leeromgeving van de StartNuOp Academy. Via de link op deze pagina kom je op de website van de StartNuOp Academy terecht waar je de cursus kunt aankopen en kunt volgen.

De online training is tijdelijk voor 549,- excl btw aan te schaffen.