fbpx

Infographic 'A life on our planet' - David Attenborough

Onder de indruk is een understatement, het gaat me aan het hart.

Dit zijn mijn gedachten na het zien van de film ‘A life on our planet’ van David Attenborough. Dat de wereld de verkeerde kant op gaat, dat wist ik. Dat de kans heel groot is dat wij én onze kinderen daar al mee te maken krijgen, daar schrok ik wel even van! Met dat in gedachte maakte ik deze infographic die gebaseerd is op de documentaire van David Attenborough.

Ik weet niet of ik ooit door zoveel emoties ben gegaan tijdens één film. Van ‘Wat een prachtige wereld hebben wij.’ via ‘Oh oh, die zesde massa-uitsterving komt steeds dichterbij’ naar ‘Oh gelukkig! Er is nog hoop!’ ‘Hier moet ik wat mee.’ Met die gedachte kwam ik thuis maar ik was ook boos. Want wat zijn we met zijn allen in vredesnaam aan het doen?!

Er zijn zoveel relatief kleine dingen die we nu alleen samen (om maar even in de corona-termen te spreken) kunnen doen. Als iedereen wat doet, helpt dit echt! Onthoud: Your act matters! 

Dingen die jij nu kan doen:

  • Tweedehands kleding kopen.
  • Verkoop kleding die je niet meer draagt, en neem eerst eens een kijkje bij tweedehands winkels. Even goed zoeken, hier zitten echt pareltjes tussen. Tweedehandswinkels zijn tegenwoordig ook online te vinden!
  • Zo min mogelijk plastic verbruiken.
  • Neem je eigen (stoffen) zakjes mee naar winkels. Stop met het kopen van kleine flesjes water, maar neem een eigen (herbruikbare) fles mee!
  • Een dag (of liever meer!) per week zonder vlees. De vleesindustrie is een van de meest veeleisende industrieën voor de wereld. Tegenwoordig zijn er talloze lekkere vleesvervangers die echt niet meer onderdoen voor een stukje vlees.
  • Geen elektriciteit, water of voedsel verspillen. Zet de kraan uit tijdens het tandenpoetsen. Niet in de kamer? Doe de lampen uit. Avondeten over? Zet het in de koelkast, dan heb je de volgende dag lunch! Neem wat vaker de fiets of ga lopend. Nog gezond ook!

 

Zullen we er voor zorgen dat onze kinderen en hun kinderen ook nog van deze prachtige aarde kunnen genieten?

Infographic

Als duurzame en bewuste ondernemer uitte de drang om wat te doen zich bij mij door het maken van deze infographic. Zie het als een liefdevolle wake-up call. Kijk vooral ook docu-film van David Attenborough himself. Deze is te zien op Netflix. Een hele goede besteding van je luie dag of avond, dacht ik zo! 

Infographic David Attenborough